Володимир Зеленський: Якщо деокупація коштуватиме десятки тисяч життів, ми зачекаємо на зброю

Президент наголосив, що на сході українським військовим складно через нестачу кількості потрібної зброї.

instagram.com\Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не поспішатиме з деокупацією територій, якщо це вимагатиме десятків тисяч жертв, а чекатиме на потрібне озброєння. Про це український лідер заявив 31 травня на брифінгу за підсумками зустрічі із президентом Словаччини Зузаною Чапутовою.

- Ми не прив'язуємось до дати деокупації, ми прив'язуємось до людей. Якщо ті чи інші наші кроки, наші операції, пов'язані з деокупацією того чи іншого регіону, будуть пов'язані з десятками тисяч загиблих наших людей, то ми чекатимемо відповідної зброї, щоб зберегти максимум наших людей... Ці території без живих українців нам, Чесно кажучи, не у пріоритеті, - наголосив глава держави.

Президент наголосив, що на сході українським військовим "складно через нестачу кількості відповідної зброї".

- Ситуація складна на сході через те, що там зосереджено найбільшу кількість техніки, військових формувань, батальйонів як РФ, так і зрадників, які є колаборантами, сепаратистами, представниками умовних ДНР та ЛНР. Вони зосередили всі сили там, щоб виконати той чи інший план, – наголосив Зеленський.

Водночас він запевнив, що Україна деокупуватиме всю територію, яка належить їй історично та за всіма міжнародними законами.