Голова Запорізької області закликав людей евакуюватися з гарячих точок регіону

За словами Олександра Старуха, окупанти завдають ударів по всій лінії зіткнення. 

t.me/zoda_gov_ua/

На території Запорізької області продовжуються активні бойові дії. Окупанти продовжують обстріли і бомбардування, заявив в ефірі “Радіо Свобода” очільник ЗОВА Олександр Старух.

Керівник ОВА підкреслив, що просуватися вперед окупаційному війську не вдається, однак удари завдаються по всій лінії зіткнення.  Так, вночі було обстріляно Комишуваху й населенні пункти у напрямку від Оріхова та ближче до Запоріжжя. Сильно обстріляли Оріхів, під регулярними обстрілами знаходиться Гуляйполе та навколишні села. Щоденно відбуваються руйнування, страждають десятки будинків. Регулярно з’являється інформація щодо поранених та загиблих серед цивільного населення.

Старух зазначив, що з огляду на загальну безпекову ситуацію та руйнування рашистами цивільної інфраструктури, мешканці територій, де ведуться активні бойові дії, можуть перебувати у потенційній небезпеці. Та закликав людей евакуюватися з гарячих точок регіону у більш спокійні місця, щоб не піддавати загрозі власне життя.

- Є різні категорії людей. Наприклад, є такі населені пункти, де вже виїхало по 80% населення. Є такі люди, які на час загострення виїжджають, а потім вертаються, а є такі, яких доводиться вмовляти досить довго. Особливо увагу треба звернути на перевезення жінок, дітей та літніх людей, щоб не піддавати загрозі їх життя, - додав голова Запорізької ОВА.

Він додав, що першочерговим пріоритетом має бути збереження життя. Щоб убезпечити себе, мешканці Запорізького регіону мають можливість тимчасово виїхати на територію Центральної та Західної України, де їм «буде надано усе необхідне для комфортного життя».

Зранку 31 травня також стало відомо, що окупанти зайшли у середину Сєвєродонецька. Тривають вуличні бої.