Житомирська ОВА: В Овручі відновили вже 100 квартир та 30 приватних будинків

Житомирщина продовжує відновлювати зруйновану та пошкоджену інфраструктуру.

Підрядники на замовлення Житомирської обласної військової адміністрації відновили понад 30 приватних будинків та більш як 100 квартир у багатоповерхівках міста Овруч, яке під час російського вторгнення постраждало від обстрілів. Про це повідомив очільник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

Овруч став одним з найбільш постраждалих від війни міст регіону, нагадав він.

«Вщент зруйновані приватні будинки, потрощений ЦНАП, пошкоджені вікна та двері, посічені осколками дахи – все це принесли українцям російські військові на крилах своїх літаків та ракет. Проте Житомирщина вистояла та продовжує відновлювати зруйновану та пошкоджену інфраструктуру», - заявив Бунечко.

За його словами, у місті вже кілька тижнів триває ремонт приватних та багатоквартирних будинків.

«За цей час вдалося замінити вже понад 200 вікон, які були пошкоджені, а деякі взагалі повилітали від вибухових хвиль», - розповів очільник Житомирщини.

Бунечко додав, що темпи відновлення будуть зростати.

«Наразі у пошкоджених будинках триває заміна вікон. Наступним етапом буде відновлення дверей та ремонт дахів, які пошкоджені через вибухи», - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко повідомив, що з резервного фонду спрямували перший мільярд гривень на відновлення звільнених від російських військ регіонів. Житомирська область для проведення відновлювальних робіт отримала 100 млн грн.