У Міноборони заявили, що Україна уклала всі необхідні контракти на постачання зброї

Але треба почекати, доки замовлення почнуть доставлятися.

facebook.com/GeneralStaff.ua

Влада України уклала майже всі можливі угоди щодо постачання зброї. Проте компаніям потрібен час, щоб їх виконати. Про це в ефірі всеукраїнського телемарафону заявила заступник Міністра оборони Ганна Маляр.

Вона наголосила, що процес постачання зброї «справді тривалий» і дуже відрізняється від звичайних закупівель у магазині.

- У цій ситуації ми повинні набратися терпіння і зрозуміти, що практично всі угоди укладені, ми розуміємо, з якою ритмічністю і коли поставлятиметься зброя, але для того, щоб у нас був уже паритетний рівень у боях, нам потрібен ще певний час, - наголосила Маляр.

За її словами, на момент початку війни західні виробники зброї мали певні зобов'язання та контракти щодо постачання зброї до інших країн. тепер їм необхідно «скоригувати наявні ділові відносини з рештою клієнтів, адже Україні потрібно надати зброю значно швидше, ніж решті».

Також існують труднощі з транзитом зброї через інші країни, тому що дозвіл на транзит слід приймати на найвищому державному рівні.

Війна в Україні триває 96-й день. Українські військові розпочали контрнаступ на Харківщині. Продовжують йти важкі бої на Донеччині та Запорізькій області.