Євген Клопотенко розповів, як обійтись без солі: Легко можна замінити

Відомий кулінар не бачить проблеми в тому, що з магазинів зникла сіль. Її легко можна замінити.

facebook.com/RecipesIevgenKlopotenko

Незважаючи на те, що в Україні останнім часом кам'яна сіль зникла з прилавків, українці можуть готувати смачні страви. Відомий кулінар Євген Клопотенко розповів українцям, чим замінити цей продукт. Про це він написав у соцмережі.

- Котики, розумію, що із сіллю трохи зникло почуття стабільності. Бо з гречкою. Але є два моменти. Перший: якщо у вас таки є сіль, то додавайте її менше, – радить Клопотенко.

За словами кухаря, за тиждень-два, ваші рецептори адаптуються, і ви зрозумієте, що можливо до цього їли занадто багато солі. Це набагато корисніше для організму.

Друге правило - це класти у страви продукти, що вже містять сіль. Це може бути соєвий соус, бринза, сулугуні, взагалі будь-який сир, солоні горішки, оселедець.

- Якщо є розсіл із торішніх огірків/помідорів, то додати трохи до борщу, і це зробить його солоним, - сказав кулінарний експерт.

Євген нагадав, що сіль – вкрай важлива та корисна для організму людини, а перша ознака її дефіциту – це втома та нестача енергії.

Щоб така неприємність не відбулася у вашому житті, слід пам'ятати, що більшість продуктів, що виробляються промисловим або крафтовим методом, вже у своєму складі мають значну кількість солі, і в розрахунках щоденного споживання мінералу це необхідно враховувати.