Незважаючи на те, що в Україні останнім часом кам'яна сіль зникла з прилавків, українці можуть готувати смачні страви. Відомий кулінар Євген Клопотенко розповів українцям, чим замінити цей продукт. Про це він написав у соцмережі.
- Котики, розумію, що із сіллю трохи зникло почуття стабільності. Бо з гречкою. Але є два моменти. Перший: якщо у вас таки є сіль, то додавайте її менше, – радить Клопотенко.
За словами кухаря, за тиждень-два, ваші рецептори адаптуються, і ви зрозумієте, що можливо до цього їли занадто багато солі. Це набагато корисніше для організму.
Друге правило - це класти у страви продукти, що вже містять сіль. Це може бути соєвий соус, бринза, сулугуні, взагалі будь-який сир, солоні горішки, оселедець.
- Якщо є розсіл із торішніх огірків/помідорів, то додати трохи до борщу, і це зробить його солоним, - сказав кулінарний експерт.
Євген нагадав, що сіль – вкрай важлива та корисна для організму людини, а перша ознака її дефіциту – це втома та нестача енергії.
Щоб така неприємність не відбулася у вашому житті, слід пам'ятати, що більшість продуктів, що виробляються промисловим або крафтовим методом, вже у своєму складі мають значну кількість солі, і в розрахунках щоденного споживання мінералу це необхідно враховувати.