Золоту пальмову гілку в Каннах отримав шведський фільм про виживання на безлюдному острові

Це друга нагорода для режисера Рубена Естлунда на Каннському кінофестивалі після 2017 року.

REUTERS/Сара Мейссонньє

Фільм "Трикутник печалі" шведського режисера Рубена Естлунда отримав Золоту пальмову гілку Каннського кінофестивалю. 75-та церемонія вручення нагород на Лазурному узбережжі відбулася 28 травня. Це вже другий головний приз для 48-річного шведського режисера. 5 років тому Естлунд отримав статуетку за фільм "Квадрат", ставши наймолодшим лауреатом кіноогляду. Цього разу нагороду Рубену вручав режисер "Рома" Альфонсо Куарон та голова цьогорічного журі Венсан Ліндон.

Картина Естлунда розповідає про історію двох супермоделей, кількох мільярдерів, прибиральниці та капітана яхти, яка пішла на дно. Щоб вижити на безлюдному острові до прибуття допомоги героям доведеться помінятися ролями. Головною стане прибиральниця, бо тільки вона вміє ловити рибу та готувати їжу.

Переможці 75-го Канського кінофестивалю:

Золоту пальмову гілку за внесок у кінематограф отримав актор та режисер Форест Уітакер. Раніше володарями почесних статуеток стали визначні артисти Жанна Моро, Бернардо Бертолуччі, Жан-П'єр Лео, Аньєс Варда та Ален Делон.

Цього року до конкурсної програми секції "Особливий погляд" потрапив фільм "Бачення метелика" українського режисера Максима Наконечного. А до складу журі "Золоте око" увійшла українська режисерка Ірина Целик.