Українська влада готувала план на випадок убивства президента

Голова держави розповів, як керівництво країни готувалося до можливих варіантів пп.

President.gov.ua

На випадок замаху на президента українська влада готувала запасний план щодо подальшого керівництва країною. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у ході дискусії в Українському домі у Давосі, пише "Новий час".

- Ми були підготовлені та розділені – я, прем'єр-міністр та голова парламенту, якщо буде та чи інша втрата… Ми розділили Кабінет міністрів на дві частини – було два Кабміни. Згідно з нашим законодавством, у нашій державі є комусь керувати в цій ситуації, - заявив Зеленський.

Як зазначив президент, він розумів, що як глава держави має продумати питання щодо управління країною у разі замаху чи інших надзвичайних ситуацій. За його словами, такі кроки були зроблені, щоб за будь-яких обставин не втратити українські інститути, які мають щодня працювати

Також глава держави пожартував, що всі розмови про можливі замахи на президента України він уже сприймає як у фільмі "День бабака".

- Стільки спроб, люди витрачали сили та гроші... Я вже готовий їм і допомогти... але вранці я прокидаюся та прокидаюся. Тому до цього належу досить філософськи, - сказав він.

Президент наголосив, що ухвалюючи рішення відстоювати нашу країну і залишатися в Україні, представники влади розуміють, що така загроза є щодня.