Багатодітний батько Шуфрич повернувся до України

Народний депутат перетнув кордон після десятиденної поїздки до сім'ї до Угорщини.

Народний депутат Нестор Шуфрич, який представляє заборонену нині партію "Опозиційна платформа - За життя", повернувся до України. Про це сам парламентарій повідомив 23 травня у коментарі УП, наголосивши, що виконав обіцянку.

– Вітаю в Україні! Як і обіцяв – повернувся, - написав Шуфрич, показавши фото із прикордонного пункту пропуску на фоні українського прапора.

Джерело УП у правоохоронних органах підтвердило, що Шуфрич в'їхав до України через кордон із Румунією у понеділок.

Нестор Шуфрич залишив територію України через КПП "Порубне" 13 травня. Після резонансу у ЗМІ він зазначив, що виїхав у сімейних справах абсолютно законно як батько трьох неповнолітніх дітей, а також повідомив про свій від'їзд до керівництва Верховної Ради. Нардеп наголосив, що повернеться до України.

Рішенням уряду на час дії воєнного стану та загальної мобілізації заборонено виїзд з України чоловікам віком 18-60 років. Є низка винятків – у тому числі для багатодітних батьків. Завдяки цьому пункту Україну покинули, наприклад, музикант Сергій Бабкін та екс-генпрокурор Руслан Рябошапка.

Після вторгнення РФ в Україну РНБО призупинила діяльність у партіях, що мають зв'язки з Російською Федерацією - до списку увійшла й партія ОПЗЖ. У квітні фракція політсили офіційно припинила роботу в парламенті (перетворившись на депутатську групу), а на початку травня Рада підтримала заборону на діяльність у нашій країні проросійських партій.

На початку березня навколо Шуфрича спалахнув інший скандал. Народного депутата затримали у центрі Києва, коли він фотографував блокпост. Сам же Шуфрич пояснив бійцям тероборони, що затримали його, що нічого незаконного в його діях немає – «вийшов сфотографуватися на тлі місцевого пам'ятника». Ще раніше під час ток-шоу сталася сутичка між журналістом Юрієм Бутусовим (який був призвідником) та Шуфричем.