Зеленський назвав мету зустрічі з Путіним: Деокупація та закінчення війни

Він висловив упевненість, розмова України та Росії точно буде, але не відомо якому форматі

t.me/V_Zelenskiy_official

Український лідер Володимир Зеленський заявив, що порядок денний можливої зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним залежить передусім від моменту такої зустрічі. Однак мета таких переговорів із самого початку була така - це обмін, деокупація та закінчення війни. Про це він сказав в інтерв'ю з нагоди третьої річниці від дня інавгурації.

- Все залежить від моменту, коли ми зустрічатимемося. Ціль зустрічі змінюється. Як і гібридна війна, так, чесно, буде і гібридний світ та гібридні зустрічі, - зазначив Зеленський.

Президент наголосив, якби він сьогодні зустрівся з Путіним, то питання Маріуполя було б в адженді.

- Якщо зустрічатимемося через 2-3 місяці, цього питання може і не буде... якби ми зустрічалися сьогодні, знаємо, що окуповано, а що - деокуповано. Якщо ми зустрічатимемося через 2 місяці - ми не знаємо, в якому стані це буде... Вирішувати питання про обмін, деокупацію, мир, закінчення війни. Ось і вся адженда. Вона така і була спочатку. Тобто, вона була не така конкретна, тому що не було конкретики в результатах поточної війни, - пояснив Зеленський.

Він висловив упевненість, що розмова України та Росії точно буде, але не відомо якому форматі: з посередниками, без посередників, у широкому форматі або на рівні президентів.