На червону доріжку Кан вийшла оголена активістка, яка підтримала українок

На тілі феміністки був напис "Досить нас гвалтувати".

Гетті

На Канському кінофестивалі жінка влаштувала протест на підтримку України. Вибігши на червону доріжку, вона зірвала з себе одяг – тіло протестуючої було розфарбоване у кольори нашого прапора. Про це пише " Нollywoodreporter ".

- Жінка зірвала з себе весь одяг і з криком впала на коліна перед фотографами, що зібралися. Вона була розфарбована у кольори українського прапора із написом «Досить нас гвалтувати» на животі. Також вона мала криваво-червону фарбу на нижній частині спини і ногах, а на нижній частині спини було написано слово «подонок», - пише видання, посилаючись на слова очевидців.

Як зазначається у повідомленні, охоронці заходу одразу ж кинулися до протестуючої та намагалися накинути на жінку пальто. В організації французьких феміністок SCUM заявили, що протест у Каннах влаштувала член їхнього колективу з метою протесту проти сексуальних тортур та зґвалтувань українських жінок під час війни.

– Жінки є першими жертвами війни, яку ведуть чоловіки та для чоловіків. Ми засуджуємо сексуальні тортури, яких зазнавали українські жінки з 24 лютого. Перестаньте ґвалтувати нас, - йдеться у заяві організації.

З початку вторгнення Росії в Україну було виявлено багато випадків насильства жінок російськими військовослужбовцями. Наші громадянки зазнавали тортур і знущань з боку солдатів РФ. За даними слідства, українок ґвалтували на очах у рідних та дітей, після чого вижити вдалося не всім постраждалим – частину з них росіяни вбивали.