Командир "Азова": Після евакуації цивільних та поранених з "Азовсталі" залишилося питання із загиблими

У короткому відеозверненні Денис Прокопенко розповів, що відбувається із захисниками Маріуполя.

t.me/polkazov

Дві з трьох найважливіших умов захисників Маріуполя виконано, процес поховання загиблих на "Азовсталі" не завершено. Про це у своєму відеозверненні заявив командир полку "Азов" Денис Прокопенко.

- Ми постійно наполягали на трьох найважливіших для нас умовах: цивільні, поранені та загиблі. Цивільних вдалося евакуювати, тяжкопоранені отримали необхідну допомогу, і їх вдалося евакуювати з подальшим обміном з доставкою на територію, підконтрольну Україні. Щодо загиблих героїв процес триває. Сподіваюся, що найближчим часом рідні та вся Україна зможуть з почестями поховати своїх воїнів, – сказав він.

Прокопенко розпочав свою заяву з того, що вище військове керівництво віддало наказ про збереження життя та здоров'я військовослужбовців гарнізону та призупинення оборони Маріуполя.

Увечері 16 травня в Міноборони України повідомили, що з "Азовсталі" на непідконтрольну Києву територію Донецької області вивезли 53 тяжкопоранених бійців та ще 211 у стабільному стані з умовою подальшого обміну на полонених росіян. Вранці 20 травня британська розвідка повідомила, що, ймовірно, 1730 українських військовослужбовців із "Азовсталі" здалися у полон. Дмитро Козацький, відомий своїми фотографіями з “Азовсталі”, у своїх соціальних мережах попрощався із заводом та повідомив, що перебуватиме у полоні. Міністр оборони Росії Сергій Шойгу у п'ятницю заявив, що з «Азовсталі» здалися у полон 1908 «націоналістів».