Україна оновить увесь парк локомотивів та вагонів – Мінінфраструктури

Міністри транспорту України та США підписали Меморандум про співпрацю. Серед пріоритетів українсько-американської взаємодії – модернізація існуючих доріг та встановлення на них автоматичних станцій зважування.

facebook.com/MinInfra.UA

Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков та міністр транспорту США Піт Буттіджедж підписали Меморандум про співпрацю. Підписання документа відбулося у рамках саміту міжнародного транспортного форуму, повідомили у МІУ.

«Серед ключових результатів виконання Меморандуму очікуємо оновлення всього парку локомотивів та вагонів до 2030 року, створення системи швидкого залізничного сполучення між великими містами та покращення залізничної інфраструктури, особливо у великих містах», – прокоментував міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Він додав, що серед пріоритетів українсько-американської взаємодії – модернізація існуючих доріг та встановлення на них автоматичних станцій зважування.

Крім того, за словами чиновника, американські партнери беруть активну участь у розвитку проекту Київської обхідної дороги та забезпечують "Укрзалізницю" сучасними тепловозами компанії General Electric. Також американські морські перевізники співпрацюють із українськими портами.

Окрім вищезазначеного, Меморандум має на меті й співпрацю в галузі безпеки повітряного простору та безпечної роботи цивільної авіації; сприяння комерційній участі та інвестиціям приватного сектору США й України у комерційні проекти та участь у державних закупівлях, експорті товарів та послуг.

Метою є і розвиток та впровадження доброякісного та екологічно безпечного авіапалива й інших чистих технологій, що відповідають високим міжнародним стандартам; використання можливостей для просування цифрових технологій та співпраці з покращення кібербезпеки на транспорті, обміну інформацією про нові кіберзагрози; співробітництво у сфері альтернативних палив, електрифікації транспорту тощо.

Нагадаємо, раніше Кубраков поінформував про засідання Комітету Європарламенту з транспорту та туризму (TRAN), на якому обговорили роботу транспортної галузі України в умовах війни.

#МІУ #транспорт #локомотиви #Кубраков