Рєзніков заявив, що Росія готується до затяжної війни проти України

Голова Міноборони назвав ознаки, що вказують на можливість тривалих бойових дій у нашій країні.

Росія накопичуючи ресурси та зводить оборонні фортифікації на тимчасово окупованих територіях, готуючись до довготривалої війни проти України. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков у ході виступу у Раді закордонних справ Європейської Ради, пише " Українська правда ".

- За багатьма ознаками Росія здійснює підготовку до ведення довготривалої воєнної операції. Війна перетворюється на затяжну фазу. Ми бачимо, як у Херсонській області, у Запорізькій області російські окупанти активно здійснюють інженерні та фортифікаційні роботи, щоб за необхідності перейти до оборони, - заявив Резніков.

За його словами, війна руйнує українську економіку, а її затягування спричиняє ризик глобальної продовольчої кризи та чергової міграційної кризи.

- Зважаючи на це, ми хочемо перемогти ворога та звільнити наші території у найкоротші терміни. Не дати Росії затягнути конфлікт, - наголосив він.

Як зазначив глава Міноборони, щоб запобігти затяжній війні Україні необхідна міжнародна допомога, яка включає постачання важкої зброї. Рєзніков стверджує, що російські війська переважають українські збройні сили в контексті важкого озброєння, але у разі покращення координації з боку країн-партнерів є шанс на швидкий наступ українських військ та звільнення територій.