Володимир та Олена Зеленські попрощалися з Леонідом Кравчуком

Це перша спільна поява президента та першої леді з початку війни.

t.me/V_Zelenskiy_official

Володимир та Олена Зеленські приїхали на церемонію прощання з Леонідом Кравчуком до Українського дому. Обидва були у чорному, у супроводі двох військових. Вони залишили біля труни першого президента України букет квітів.

Президент та перша леді висловили співчуття членам сім'ї покійного, йдеться на сайті глави держави.

- Леонід Макарович був тією людиною, до якої можна було звернутися по мудру пораду. Він завжди чув і розумів прагнення людей навіть у найважчі моменти для нашої країни. Його внесок у формування незалежної України неоціненний. Як і зусилля з визнання нашої держави рівноправним учасником світових процесів і подолання наслідків тоталітаризму. Впевнений, безцінний досвід Леоніда Макаровича допоможе нам у перемозі над агресором і розбудові сильної, мирної, європейської держави Україна, – сказав Володимир Зеленський.

У церемонії прощання також взяв участь керівник Офісу президента Андрій Єрмак. Поховають Леоніда Кравчука на Байковому цвинтарі у Києві.

Це перша спільна поява Володимира та Олени Зеленських із початку війни, розв'язаної Росією на території України. До цього перша леді розповідала, що спілкується із чоловіком лише по телефону.

До Володимира Зеленського попрощатися з Кравчуком приїхали Леонід Кучма, Віктор Ющенко та Петро Порошенко. Одними з перших із Кравчуком попрощалися міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, мер Києва Віталій Кличко, колишній голова Верховної Ради Олександр Мороз, міністр оборони Олексій Рєзніков та екс-прем'єр Юрій Єхануров.