У Донецькій області за добу обстріляно десять населених пунктів, шестеро загиблих

У нових районах Сєвєродонецька Луганської області постраждали сім багатоповерхівок.

dn.npu.gov.ua

На Донеччині було обстріляно десять населених пунктів за останню добу, шестеро людей загинули. Про це сьогодні, 16 травня, повідомила Національна поліція України.

- Упродовж минулої доби російські війська завдали удару по таких населених пунктах - Маріуполь,  Авдіївка, Торецьк, Лиман, Соледар, Залізне, Бахмут, Нью-Йорк, Діброва, Бахмутське, - йдеться на сайті поліції Донецької області.

12 мирних жителів зазнали поранень, зруйновано 36 цивільних об'єктів, це житлові будинки, мечеть, завод, кафе, а також об'єкти критичної інфраструктури.

- Ворог обстрілював мирне населення з авіації, танків, важкої артилерії, реактивних систем залпового вогню «Град» і «Смерч», а також ракетами, - додали правоохоронці.

Поліцейські розпочали досудове розслідування за ст.438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Жителів області закликали дотримуватися комендантської години і не виїжджати самостійно неперевіреними маршрутами, оскільки ворог розстрілює цивільні авто. У захоплених населених пунктах окупанти займаються мародерством та відбирають транспорт.

Голова Луганської області Сергій Гайдай, у свою чергу, повідомив, що в неділю були попадання в сім багатоповерхівок у нових районах Сєвєродонецька, а також пошкоджено будівлю професійного училища.

– Із артилерії та систем залпового вогню також атаковані Лисичанськ, Привілля, Новодружеськ, Рубіжне, Воєводівка, Білогорівка, – написав він у своєму Телеграм-каналі.

16 травня – 82-й день війни в Україні. Згідно з інформацією Генштабу ЗСУ, на Попаснянському напрямку російські військові діють разом із представниками приватних військових компаній. Генеральний секретар Єнс Столтенберг заявив, що Росія не досягає своїх стратегічних цілей в Україні. За його словами, наступ на Донбасі зупинився.