Мешканець Дніпра готував теракт у центрі Запоріжжя

СБУ вчасно затримала чоловіка.

facebook.com/SecurSerUkraine/

СБУ затримала 56-річного мешканця Дніпра, що планував теракт на одному з об’єктів масового скупчення людей у центрі Запоріжжя. Як повідомили у пресс-центрі СБУ, вибуховий пристрій чоловік виготовив сам, замаскувавши його під милицю.

- Він вмонтував у порожнину милиці піропатрон, вибухову речовину, а для посилення ефекту ураження – начинив вибухівку елементами вражаючої дії: цвяхами та болтами. Чоловік намагався «заплутати сліди» і за два дні до запланованої дати теракту прибув у Запоріжжя із західного регіону, - розказали подробиці у пресс-службі.

Слідчим вдалося розкрити наміри чоловыка і спрацювати на випередження. Його затримали у «підпільному» помешканні, знешкодивши вибухівку. Наразі тривають слідчо-оперативні дії, затриманий дає покази, відпрацьовується версія причетності російських спецслужб до підготовки злочину.

На початку травня СБУ повідомила, що запобігла теракту, що готували на території РФ чи Білорусі. Агенти РФ планували збити пасажирський літак из американського Stinger, щоб потім звинуватити Україну.