Колихаєв запросив від Офісу президента офіційну заяву про те, що Україна продовжує боротьбу за Херсон

Херсонський градоначальник просить владу підтримати городян, які відстоюють місто.

facebook.com/kolykhaev.igor

Мер тимчасово окупованого російськими окупантами Херсона Ігор Колихаєв просить від влади підтвердження того, що держава не покинула місто та його мешканців, а продовжує боротися за нього. Відповідну заяву він опублікував у Фейсбуці.

- Я знову звертаюся до Офісу президента України та прошу негайного втручання – офіційної заяви від української влади про те, що Україна бореться за свій український Херсон та цінує кожного його мешканця, який не кинув місто на роздратування, - написав херсонський градоначальник.

Як зазначив Колихаєв, місцеві жителі стурбовані інформацією, яка з'явилася у російських ЗМІ про те, що "нова влада Херсона" нібито збирається просити приєднання міста до складу РФ.

- Мені складно коментувати, що в голові у тих, хто ініціює та розповсюджує подібні гучні заяви. Але я достеменно знаю, що херсонці бачать себе виключно у складі України! Ніхто не має права по-тихому приймати за них таке доленосне рішення, такі рішення приймаються виключно жителями Херсонської області і лише у мирний час! - наголосив він.

За його словами, зараз на Херсонщині залишилися патріоти України, які відмовилися кидати свої будинки та продовжують протистояти російським окупантам. Серед них – жінки, діти та літні люди. Колихаєв закликав Офіс президента підтримати людей, завдяки яким у області утримується статус України. Він зазначив, що за подібних заяв ворога місцеві жителі можуть перейти в стан "глибокого розчарування".