Анналена Шарлотта Альма Бербок

REUTERS/Janis Laizans

Анналена Шарлотта Альма Бербок є міністром закордонних справ Німеччини. Німецький політик із партії «Союз 90/Зелені». З 2013 Бербок є депутатом бундестагу. З 2018 року обіймає посаду голови партії (спільно з Робертом Хабеком).

Народилася 1980 року в Паттензені під Ганновером у сім'ї інженера-машинобудівника та соціального педагога, має дві сестри. Навчалася у Гумбольдтівській школі в Ганновері.

У 16 років провела рік із шкільного обміну у Флориді. У юності Бербок займалася стрибками на батуті на рівні високих досягнень, брала участь у чемпіонатах Німеччини та тричі завойовувала бронзу.

У 2000-2004 роках вивчала політологію та публічне право у Гамбурзькому університеті. У 2005 році отримала ступінь магістра міжнародного громадського права Лондонської школи економіки. У 2005 році пройшла стажування у Британському інституті міжнародного та порівняльного права. Вона також почала писати дисертацію зі стихійних лих та гуманітарної допомоги у Вільному університеті Берліна, але не завершила роботу. 2005 року Анналена Бербок стала членом «Союз 90/Зелені».

Анналена Бербок одружена з політичним консультантом Даніелем Холефляйшем, від якого вона має дві дочки, 2011 і 2015 років народження. Сім'я мешкає в Потсдамі, Бранденбург.