Британський художник Мослі показав новий портрет Єлизавети II із золотом з нагоди її 70-річного правління на престолі

Основою для нової картини Бена Мослі став офіційний портрет королеви з коронації 1953 року.

twitter.com/benmosleyart/hellomagazine.com

Британський художник Бен Мослі до 70-ї річниці вступу на престол королеви Єлизавети II створив новий портрет монарха. Процес написання картини показав журнал Hello!

– Вона культова людина для малювання, і було добре кинути собі виклик, зробити щось інше та включити багато різних речей із її життя, – зізнався митець у розмові з журналістами. - Я патріот та фанат королівської родини, тому мені дуже сподобалося це робити.

Для нового портрета королеви журналісти надали Мослі безліч знімків Її Величності, проте він обрав офіційний портрет із коронації 1953 року.

- Вона була тут так довго, але я хотів намалювати її молодою королевою. І відсунути усі елементи її життя на задній план, – пояснив він.

Під час написання картини художник використовував техніку вітража, акрилову фарбу разом із 24-каратним золотим листом, а також фарбу мідного та сріблясто-білого кольорів. За задумом автора, у портрет "вбудовані" сцени з життя королеви та визнання її 70-річного правління. На задньому плані можна розглянути гвардійців королеви; натовп, який часто спостерігає біля Букінгемського палацу; як монарх вітає свою публіку, а також її весілля з принцом Филипом та навіть її улюблених коргів.

- Золото й монархи йдуть пліч-о-пліч, тож це дійсно підходить для цієї теми. У своїй роботі я використовую багато справжнього золота. Мені подобаються відбиваючі властивості металів, - уточнив Бен.

Бен Мослі – британський художник-експресіоніст, чиї роботи засновані на архітектурних та спортивних темах. Він перший художник, якому дозволили намалювати фрески на знаменитому стадіоні Уемблі. Співпрацював із Manchester United, The Emirates. А його картина «Прихильники миру» була обрана McDonald's як ілюстрація для коробки з картоплею фрі в рамках чемпіонату світу з футболу 2014 року в Бразилії. Роботи Бена також були представлені на виставках у Лондоні, Нью-Йорку, Майамі, Дубаї та Барселоні. Прихильниками його творчості є регбіст Майк Тіндалл та музикант Ед Ширан.

Раніше на честь 96-го дня народження королеви у Великобританії випустили ляльку Барбі-монарх. Лялька одягнена у білу сукню та весільну тіару, на грудях у неї – ордени королівської родини. Вартість одного екземпляру – 94,99 фунтів стерлінгів (близько 3 632 гривень).

Офіційне свято з нагоди дня народження королеви пройде на початку літа разом із святкуванням 70-річчя перебування Єлизавети на троні. У ньому візьмуть участь 1200 офіцерів, а також армійські музиканти та коні.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Ben Mosley (@benmosleyart)