Боно з U2 після концерту у київському метро поїхав до Бучі та Ірпеня

Музикант U2 поспілкувався з місцевим священиком та дізнався про звірства рашистів у Бучі.

Лідер ірландського рок-гурту U2 Боно після концерту на київській станції метро "Хрещатик" відвідав звільнену від російських окупантів Бучу. Про це повідомила місцева міськрада.

– Боно довгий час, окрім музики, займається благодійною діяльністю. Сьогодні музикант під час спілкування з настоятелем Храму святого апостола Андрія Первозванного отцем Андрієм дізнався про звірства рашистів у місті, наслідки російського вторгнення до громади, убитих мирних жителів, - сказано у повідомленні.

Візит Боно у Бучу та Ірпінь прокоментував голова Київської області Олександр Павлюк. Він показав гостям ірландським гостям зруйновані житлові комплекси та розповів про плани відновлення області.

– Сьогодні Україна захищає весь цивілізований світ. На кону стоїть майбутнє всієї демократії. Ми боротимемося до останнього, але кожен день ми втрачаємо найкращих синів та дочок. І чим більше відомих людей побачить військові злочини російської армії, тим більше людей у ​​світі дізнаються правду і тим швидше ми переможемо. Нам дуже важлива така підтримка та допомога, - заявив Павклюк.

В Ірпені та Бучі 8 травня також побував прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

Візит музикантів U2 до Києва не анонсувався. У київській підземці вони виконали кілька пісень, у тому числі із гуртом "Антитіла".