На Харківщині повідомили про підозру у держзраді голові Старого Салтова

Зловмисник перейшов на бік ворога, сприяючи їм в окупації українського селища.

t.me/synegubov

Слідчі повідомили про підозру у державній зраді голові Старого Салтова Едуарду Коновалову та секретареві Ольховатської сільської ради Надії Антоновій. Про це повідомив у своєму Телеграм-каналі голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов.

- За матеріалами слідства, одразу після окупації Старого Салтова Коновалов добровільно перейшов на бік окупантів, постачав їх житлом, агітував населення не чинити опір ворогам, - написав чиновник.

Як зазначив Синегубов, друга підозрювана - Антонова також налагодила співпрацю з ворогом у селі Кутузівка і "здала" супротивнику своїх співвітчизників.

– Надія Антонова перейшла на бік загарбників у селі Кутузівка. Вона налагодила співпрацю з керівником російських військових із позивним "Вітязь". Антонова здала ветеранів АТО/ООС, мисливців та правоохоронців, змушувала місцевих носити білі пов'язки, - наголосив голова Харківської ОДА.

За його словами, обом зловмисникам оголосили про підозру за статтею "Державна зрада в умовах воєнного стану". Їм загрожує покарання – від 15 років до довічного ув'язнення. Розслідування продовжується.