На Донбасі війська РФ намагаються захопити Рубіжне, а на півдні - завдають ракетних ударів

У Генштабі ЗСУ оприлюднили останні дані щодо ситуації на фронті.

Макс ЛЕВІН

На сході України російські війська продовжують настання, намагаючись взяти під повний контроль території Донецької та Луганської областей. Про це йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних Сил України.

- На Донецькому напрямку ворог зосередив основні зусилля на взятті під повний контроль Рубіжного та підготовці наступу на населені пункти Лиман та Сєвєродонецьк, – зазначено у повідомленні.

За даними відомства, На Волинському та Поліському напрямках, як і раніше, зберігається загроза ракетно-бомбових ударів по інфраструктурі України з території республіки Білорусь. На Слобожанському напрямку війська РФ обстріляли з артилерії райони Прудянки та Слатині, а над Циркуном - противник втратив контроль. Також для ворога не увінчався успіх наступ на Вернипілля.

Тим часом російські окупанти продовжують блокувати українських захисників у Маріуполі, обстрілюючи район завод "Азовсталь" з артилерії та танкового вогню. А в Запорізькій області противник намагався наступити на Полтавку, але зазнав втрат і відступив. Ситуація на Південнобузькому напрямі залишається без змін. Там військові РФ продовжують завдавати ракетних ударів по військовій та цивільній інфраструктурі.