Український тенісист із книги рекордів Гіннеса у 98 років зіграв на чемпіонаті світу

Леонід Станіславський використав нагоду, щоб висловити підтримку Україні.

відеоекран

Харків'янин Леонід Станіславський, який внесено до книги рекордів Гіннеса як найстаріший тенісист планети, ще вище підняв планку свого рекорду. Ставши літнім учасником спортивних турнірів у 97 років, він продовжив активну кар'єру і в 98, причому на найвищому рівні. Станіславський, якого війна застала у рідному Харкові, поїхав до США, де зіграв у чемпіонаті світу для ветеранів (65 років та старше).

На турнірі в Палм-Біч, штат Флорида, Станіславський брав участь у категорії 90+ та програв у першому колі американцю Джорджу Маккейбу з рахунком 0:2 (1:6, 1:6), повідомляє ITF.

Але головне тут – не перемога, а участь, як в Олімпіаді. Після гри Станіславський заявив, що для нього важливо представляти Україну, де йде війна.

- День тому я зустрів двох українських друзів Катю та Елістер, і вони подарували мені український прапор. Я відчув, що Україна стала ближчою. Теніс для мене – це життя. Коли я був молодший, я не уявляв, що теніс гратиме велику роль у моєму житті. Але тепер відчуваю це постійно. Я не міг жити без тенісу.

Мені сподобалося грати з американцем, який молодший за мене на вісім років, і він дозволив мені відчути себе сильніше. Мені нелегко бути тут. Не забувайте про мій вік, мені 98, але я намагався бути сильним, – сказав Станіславський.