Укрпошта перед Днем Перемоги виставить на продаж марки, що залишилися, про російський військовий корабель

Фінальний розпродаж (якщо не впаде черговий інтернет-магазин).

facebook.com\Укрпошта

Останні ще не продані поштові марки " Російський військовий корабель, іди нах*й" можна буде придбати на платформі нового, вже третього інтернет-магазину. Укрпошта розпродасть 5 тисяч блоків, тобто 30 тисяч марок, що залишилися з попередніх продажів. Новий майданчик для електронного продажу має бути відкритий у суботу, 7 травня, повідомив на своїй сторінці у Фейсбуку голова Укрпошти Ігор Смілянський.

- Відразу про марки – увечері [6 травня] буде оголошення, а на вихідні продажі, – пообіцяв Смілянський.

За підрахунками УП, це вже третя спроба Укрпошти запустити онлайн-продажі, оскільки раніше сайти не витримували навали бажаючих придбати культові марки. Остання спроба запустити магазин була 1 травня, але маркетплейс незабаром "упав". Смілянський запевняє, що в обох випадках, крім великої кількості покупців, винні кібератаки.

Також в Укрпошті обіцяють змінити модель продажу марок, щоб одна людина не змогла оформити кілька замовлень.

12 квітня Укрпошта представила марку "Російський військовий корабель, іди нах*й", яка одразу стала мегапопулярною серед українців, до поштамтів міст, де вона продавалася, вишикувалися черги. Марку надрукували тиражем 1 мільйон екземплярів, і виявилося, що цього мало - але додаткового тиражу не буде, незважаючи на ажіотаж. Проте тиражем 5 мільйонів вийде нова, доповнена марка " Російський військовий корабель - все!"

Поштова марка зафіксувала один із головних мемов війни в Україні - фразу "Російський військовий корабель, йди нах@й", яку українські захисники острова Зміїний відповіли на пропозицію здатися. Автор фрази побував у російському полоні та повернувся додому в результаті обміну. Додаткову популярність марці забезпечила операція ЗСУ зі знищення ракетного крейсера "Москва" - на марці зображено саме він. Автор фрази Роман Грибов в результаті обміну благополучно повернувся на батьківщину з російського полону і тривалий час не підозрював, що став майже національним героєм.