Полк “Азов” повідомив про загибель бійця та поранення ще шістьох під час евакуації цивільних із «Азовсталі»

Росіяни підбили автомобіль із ПТРК під час режиму припинення вогню.

t.me/polkazov

Один український військовослужбовець загинув, шістьох поранено під час евакуації цивільних з " Азовсталі " у Маріуполі. Про це вдень у п'ятницю повідомили у полку "Азов".

– Під час режиму припинення вогню, на території заводу «Азовсталь» росіяни, застосувавши ПТРК,  підбили автомобіль. Це авто рухалось до цивільних для того, аби їх евакуювати з території заводу, - йдеться у телеграм-каналі окремого загону спеціального призначення.

Перший командир полку "Азов" Андрій Білецький повідомив, що час на "Азовсталі" йде "на секунди", обстріли не припиняються.

- Кожна хвилина зволікання - це життя цивільних, військових, поранених. Їх потрібно рятувати усім світом! Прошу кожного підписати петицію до Організації Об’єднаних Націй, Генерального секретаря ООН, а також регіональних лідерів з усього світу, із закликом розпочати негайну процедуру «extraction». Евакуювати всіх цивільних, поранених, тіла загиблих та всіх військовослужбовців України із заблокованого Маріуполя, - написав він.

Вранці глава Офісу президента Андрій Єрмак повідомив про початок третього етапу спільної з ООН евакуації цивільних із «Азовсталі». Віце-прем'єр Ірина Верещук закликала міжнародну медичну організацію «Лікарі без кордонів» допомогти з евакуацією військовослужбовців із Маріуполя.