Білий дім попрощався з Джен Псакі – прес-секретарем вперше стане темношкіра жінка

Прес-секретар Білого дому США Джен Псакі 13 травня залишить пост після півтора роки роботи.

REUTERS

Прес-секретар Білого дому США Джен Псакі 13 травня залишить пост через півтора роки роботи. Цю посаду обійме її заступниця Карін Жан-П'єр - перша темношкіра жінка та перша відкрита лесбійка на цій посаді. Про її призначення оголосив президент Джо Байден, сказано в релізі Білого дому.

- Карін не тільки володіє досвідом, талантом та сумлінністю, необхідними для цієї складної роботи, а й продовжить лідирувати у поширенні інформації про роботу адміністрації Байдена-Харріса від імені американського народу. Джилл і я знали і поважали Карін довгий час, і вона буде сильним голосом, який буде говорити за мене і цю адміністрацію, - сказав Байден.

Байден подякував Джен Псакі за те, що вона підняла планку прес-секретаря Білого дому, прямо і правдиво спілкувалася з американським народом і зберігала при цьому почуття гумору. Звільнення Псакі не стало для американців несподіванкою, оскільки вона публічно заявила про намір залишити посаду після року роботи.

Карін Жан-П'єр 44 роки, і вона добре знайома з роботою прес-секретаря. Нещодавно вона замінила Псакі під час поїздки Байдена до Європи, коли у Псакі діагностували ковід. Карін Жан-П'єр зустрічається із кореспондентом CNN Сюзанною Мальво, вони виховують доньку.