Верещук звернулася до маріупольців, які дісталися Запоріжжя: Тут вас люблять і чекають

156 маріупольців нарешті дісталися на підконтрольну українським військовим територію.

REUTERS

Евакуаційна колона зі 156 цивільними з «Азовсталі» доїхала до Запоріжжя. Автобуси їхали у супроводі Міжнародного Червоного Хреста та Організації Об'єднаних Націй. Всім евакуйованим за необхідності нададуть медичну й психологічну допомогу,  сповістив Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

До маріупольців звернулася віце-прем'єр-міністр – міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, яка координувала процес евакуації. Вона назвала фейком інформацію російських ЗМІ про те, що українців, які отримували "російську" гумдопомогу, нібито можуть заарештувати на підконтрольних українським військовим територіях.

- Насправді гумдопомога крадеться і видається за російську, а надходить від українських організацій та держави. Спокійно їдьте сюди та робіть все можливе, щоб дістатися нашої території. Тут на вас чекають, люблять, і тут вам допоможуть. Маріуполь – це Україна! – звернулася до маріупольців Верещук.

Людей евакуювали 1 травня після двох місяців перебування у бомбосховищі. 2 травня колона не змогла дістатися до Запоріжжя, як очікувалося. Протягом дня надходили повідомлення про затримку.