Пол Маккартні на концерті в США взяв прапор України і заспівав із віртуальним Джоном Ленноном

Режисер Пітер Джексон допоміг поєднатися легендам The Beatles.

відеоекран \youtube.com \Мішель Старрі

Один із творців The Beatles, британський музикант Пол Маккартні приєднався до численної вже зіркової групи підтримки України. 79-річний артист на концерті 28 квітня у рамках туру США "Got Back" з'явився на сцені з прапором України. Це можна побачити на відео, записаному шанувальниками та опублікованому в Youtube.

До своєї акції на підтримку України Маккартні підключив іншого легендарного "бітла". Для шанувальників гурту цей день стане історичним не лише через появу на сцені прапора України. Маккартні, вийшовши на біс і після цього змінивши український прапор на гітару, виконав композицію I've Got A Feeling з Джоном Ленноном вперше за 53 роки з моменту смерті останнього. Зрозуміло, Джон був віртуальним, але бітломани все одно зайшлися в екстазі.

«Поєднання рок-ідолів The Beatles стало можливим завдяки режисеру Пітеру Джексону, він за допомогою монтажу та комп'ютерних технологій відокремив звук та зображення з архівних відео так, щоб вийшов ефект присутності Джона Леннона. Таким чином, 79-річний Маккартні виступив на одній сцені з колегою по групі, що пішов з життя.

Ідея прийшла Джексону під час зйомок документального фільму «The Beatles: Get Back» (2021) про культовий квартет з Ліверпуля, який сам по собі став новим словом в історії колективу, оскільки при монтажі було використано безліч відеозаписів ліверпульської четвірки, що раніше не публікувалися.