На Київщині знайшли ще одну братську могилу (оновлено)

Про братню могилу розповів президент України Володимир Зеленський.

REUTERS

На Київщині знайшли ще одне масове поховання. Про це розповів президент Володимир Зеленський під час інтерв’ю польським журналістам. У цитаті глави держави йшлося про 900 мирних жителів, виявлених у братській могилі. Але спікер Офісу президента уточнив у коментарі УП, що, говорячи про 900 похованих, Зеленський мав на увазі загальну кількість виявлених тіл у Київській області.

- Уявіть собі: було стільки вбитих, що попри те, що вони спалили частину тіл загиблих, знову знайшли могилу 900 людей у Київській області. 900 людей! Скільки людей загинуло – ніхто не знає. Будуть наслідки, буде слідство, потім буде перепис населення. Треба ж знайти всіх цих людей загиблих — адже ми не знаємо скільки!, — сказав Зеленський.

Після окупації українських сіл і міст російськими солдатами місцева влада знаходить братські могили з цивільними. Декілька таких виявили у Бучі Київської області. Супутники зафіксували масове поховання у Мангуші Донецької області, де можуть бути поховані від 3 до 6 тисяч маріупольців.