Під час ракетного удару по Києву генсек ООН був на зустрічі із прем'єром України

Одна з російських ракет впала неподалік готелю, в якому зупинився Антоніу Гутерріш із делегацією.

facebook.com/KabminUA

Одна з російських ракет, яка вдарила по Києву під час візиту генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша, впала неподалік готелю, в якому він зупинився, повідомляє Бі-бі-сі.

Гутерріш на момент атаки по столиці України був на зустрічі з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем, розповів прес-секретар генсека ООН, у готелі нікого з делегації не було.

- Я був шокований, коли дізнався, що дві ракети вибухнули в місті, де я перебуваю, - сказав Гутерріш.

Росія завдала удару через годину після закінчення спільної прес-конференції Антоніу Гутерріша та президента Володимира Зеленського. Про те, що ракети впали під час їхньої зустрічі, також підтвердив у своєму Телеграм-каналі Денис Шмигаль.

- Поки ми з Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем обговорювали у Києві шляхи припинення війни, Росія завдавала ракетних ударів по центру столиці, - написав він.

За даними ДСНС, внаслідок ракетного удару по Києву близько 20:13 28 квітня постраждали десять осіб, п'ятьох вдалося врятувати. Також з-під завалів дістали собаку, який нещодавно переніс операцію. Удар припав на Шевченківський район у центрі столиці, зокрема на мікрорайон Татарка. Перший та другий поверхи 25-поверхової новобудови зруйновані.