Міністр оборони: На нас чекають два складні тижні у зв'язку з наступом Росії

Олексій Резніков розповів про ситуацію на фронті, про плани російської армії.

REUTERS

Наступні два тижні будуть складними для українців, оскільки російська армія накопичила сили для наступу. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков у Фейсбуці.

"Хочу, щоб у всіх нас були вірні очікування. Попереду кілька дуже важких тижнів. Практична реалізація домовленостей, навчання та логістика потребують певного часу. Росія накопичила сили для масштабного наступу на сході України вже зараз. Допомога Україні зростатиме, але найближчими днями буде потрібна вся наша стійкість і надзвичайна єдність. Ворог вже усвідомлює свою стратегічну поразку, але все одно намагатиметься завдати нам найбільшого болю. На жаль, до перемоги ми ще втрачатимемо наших воїнів. Ще будуть руйнування та болючі жертви. Ми маємо витримати", - написав Резніков.

Міністр нагадав, що Україна нарешті почала отримувати артилерію калібру 155 мм (НАТОвський стандарт). Це поступово забезпечить повну взаємодію української армії з арміями країн НАТО. За словами Резнікова, ще три місяці тому це завдання вважалося майже неможливим.

Напередодні голова Луганської ОВА Сергій Гайдай заявив, що російські війська ще не кинули всіх сил на «великий наступ» на Донбасі. Поки що вони намагаються зробити невеликий прорив і десь закріпитися.