Співробітники посольства США вперше після початку війни приїхали з Польщі до Львова

Дипломати зустрілися з колегами з МЗС та чекають на “швидке” повернення до Києва.

twitter.com/USEmbassyKyiv

Представники посольства США вперше після початку війни приїхали до України. Дипломати зустрілися з колегами з МЗС України у Львові, повідомили у Твіттері посольства у ніч на середу, 27 квітня.

- Здорово повернутись! Сьогодні члени команди Посольства вирушили до Львова, щоб зустрітися із ключовими партнерами, зокрема з МЗС України, - йдеться у записі.

У посольстві США назвали візит "першим кроком" до регулярніших поїздок у "найближчому майбутньому".

- Ведеться підготовка до якнайшвидшого відновлення роботи в Києві, - також зазначили американські дипломати.

За інформацією джерела CNN, представники посольства мають намір разово приїжджати з Польщі до Львова, уникаючи залізничного транспорту, оскільки він є одним із шляхів влучення військової техніки в Україну та однією з цілей атак Росії.

25 квітня Держдепартамент США за підсумками візиту держсекретаря Ентоні Блінкена та голови Пентагону Ллойда Остіна до Києва повідомив, що Вашингтон почне повертати американських дипломатів цього тижня. Під час зустрічі з Володимиром Зеленським Блінкен повідомив, що президент Джо Байден номінує чинного посла США у Словаччині Бріджіт Брінк на посаду нового посла США в Україні.

Посольства інших країн почали повертатися до Києва ще на початку квітня. Серед них – Словенія, Туреччина, Литва, Латвія, представництво ЄС.