ЗСУ вдарили по російських позиціях на острові Зміїний, потрапивши до пункту управління

Втрати ворогів уточнюються.

odessamedia.net

Збройні сили України вдарили по позиціях ворога на Зміїному острові. Снаряд потрапив до пункту управління, знищивши зенітно-ракетний комплекс "Стріла-10". Про це повідомили на Фейсбук-сторінці оперативного командування "Південь"

- Нашими силами завдано поразки по ворожих позиціях на острові Зміїному. Зафіксовано попадання до пункту управління, знищення зенітно-ракетного комплексу "Стріла-10", втрати рашистів уточнюються. Корабельне угруповання флоту противника переформатовано у бік зменшення, - наголосили у командуванні.

Загальні ворожі втрати на добу становлять 16 загарбників, 1 танк та 4 одиниці автомобільної техніки, 2 з них броньовані.

За даними Півдня, військові РФ продовжують розхитувати ситуацію з провокаціями навколо Придністров'я. Організовуються імітації терактів, а також анонсуються ракетні удари та розсилаються повідомлення мешканцям ПМР від імені Збройних Сил України з панічними закликами до евакуації. Російське угруповання військ у Придністров'ї приведено у повну бойову готовність.

Острів Зміїний розташований в Одеській області України, знаходиться на рівній відстані від румунського міста Суліна та українського Вилкового. У 2009 році Міжнародний суд у Гаазі закріпив за Зміїним статус острова та ухвалив компромісне рішення щодо морського кордону. Єдиний населений пункт на острові - селище Біле, в якому живуть переважно військовослужбовці гарнізону. На Зміїному є відділення пошти та банку.

Першого дня вторгнення Росії в Україну українських військовослужбовців на острові Зміїний у Чорному морі закликали здатися. У відповідь вони отримали відповідь, яка стала мемом: "Російський військовий корабель іди нах..й!".