Зеленський нагадав росіянам уроки історії: Якщо збираєшся знищити сусідів – програєш

Голова держави зазначив, що Україна завжди виявляла готовність до миру.

President.gov.ua

Росія може витрачати колосальні ресурси для того, щоб підтримувати війну та протистояти всьому світу, але історія показує, що такі кроки призводять до поразки. Про це заявив президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні.

- Росія може забирати у своїх людей все, що могло б розвивати саму Росію, та спрямовувати цей потенціал на те, щоб знищувати життя сусідів. Але уроки історії добре відомі. Якщо збираєшся будувати тисячолітній Рейх – програєш. Якщо збираєшся знищити сусідів – програєш. Якщо хочеш відновити стару імперію – ти програєш. І якщо пішов проти українців – програєш, – заявив він.

Як зазначив Зеленський, українська сторона завжди виступала за мир, але зараз українці змушені виборювати те, щоб Росія шукала світ.

– Україна готова до миру. Була готова і тоді, коли війна тривала на Донеччині. Готова і зараз, коли російське вторгнення стало повномасштабним. Але щоб Росія шукала світ, кожен українець та українка мають боротися. Мусимо захищати свободу. Бо кожен день боротьби зараз – це плюс роки та роки мирного життя після цієї війни. Після нашої перемоги, - наголосив президент.

Глава держави наголосив, що для якнайшвидшого завершення війни українці повинні думати щодня про те, як зробити перебування російських окупантів ще більш нестерпним на території нашої країни.