Зеленський поговорив з Ердоганом напередодні його переговорів із Путіним

Сторони обговорили необхідність евакуації людей із Маріуполя та обміну полоненими.

interfax.com.ua

Президент Володимир Зеленський та турецький лідер Реджеп Ердоган провели телефонну розмову до переговорів турецького лідера з президентом Росії Володимиром Путіним. Про це глава держави повідомив у своєму Твіттері.

- Провів важливу телефонну розмову із президентом Реджепом Ердоганом. Напередодні його переговорів з Путіним наголосив на необхідності негайної евакуації цивільних із Маріуполя, зокрема з «Азовсталі», негайного обміну заблокованих військових, - написав Зеленський.

За його словами, сторони також обговорили перебіг переговорів української та російської делегації та питання обороноздатності Києва.

- Обговорили перебіг переговорного процесу, погодження з Туреччиною та іншими країнами гарантій безпеки для України. Порушили питання, пов'язані з обороноздатністю України, а також із глобальною харчовою безпекою, що опинилася під загрозою, через блокування судноплавства в Чорному морі, - підкреслив він.

Телефонна розмова Ердогана та Путіна запланована на 24 квітня. За даними ЗМІ, під час переговорів з українським та російським колегою Ердоган нібито спробує організувати особисту зустріч Зеленського та Путіна.