Денісова: 27 українських дітей вивезли до підмосковної Апрелівки та віддали до "тимчасових родин"

Росіяни продовжують силою та обманом вивозити людей на свої території.

t.me/denisovaombudsman

Російські військові продовжують викрадати українських дітей на окупованих територіях. Викрадених дітей влаштовують у російські сім'ї. Про це повідомила уповноважена Верховна Рада України з прав людини Людмила Денісова.

Так, за словами Денисової, 27 дітей-сиріт було незаконно вивезено до підмосковної Апрелівки. Їх передали під тимчасову опіку до десяти місцевих сімей. Про це стало відомо із російських ЗМІ.

Відсутня інформація про те, чи мають ці діти статус сиріт чи позбавлених батьківського піклування, і чи мають родичів, які хочуть їх забрати.

Крім того, невідомо в яких умовах перебувають діти та стан їхнього здоров'я. Також немає відомостей про те, чи враховувалася думка дітей при влаштуванні у такі сім'ї.

- Звертаюся до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення Росії в Україну зважити на ці факти злочинів і порушень Росії прав дитини в Україні, – заявила Денисова.

Вона додала, що вивезення Росією українських дітей є злочином, який відповідно до міжнародного права підпадає під визначення торгівлі людьми.