Правоохоронці закликають українських віруючих бути пильні на Великдень: важливі поради

Росія фактично загрожує обстріляти церкви цього дня.

pixabay.com

Правоохоронці закликають усіх українських віруючих бути пильними на Великдень та уникати масових скупчень. Оскільки Росія фактично загрожує обстріляти церкви цього дня, а для її армії немає нічого святого. Про це повідомляє Управління державної охорони України.

- Великдень – одне з найважливіших свят для всіх християн. Але для рашистів немає нічого святого. Тому правоохоронці закликають віруючих бути особливо пильними: Міноборони РФ фактично зараз загрожує обстріляти українські церкви у Великодню ніч. Численні бобардування святинь яскраво свідчать про те, що у Росії відсутня повага до церков, - зазначили правоохоронці.

Тому СБУ та Нацполіція рекомендують главам церков мінімізувати кількість присутніх на святкових богослужіннях.

- Будь ласка, заради безпеки утримайтеся від масових скупчень у культових спорудах. Дотримуйтесь правил комендантської години, встановлених цивільними адміністраціями, - закликали правоохоронці.

Там також додали, що пасхальні богослужіння для християн східного обряду будуть доступні в онлайн-форматі та телебаченні.

Тим часом, у низці міст через інформацію про підготовку провокацій скасували скорочену комендантську годину. Так, у Миколаєві та Харкові він розпочнеться сьогодні о 19:00, громадян просять якомога залишатися вдома. Водночас голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький заявив, що через диверсійну загрозу ухвалено рішення про відновлення комендантської години у великодню ніч з 23:00 до 05:00.

Раніше в Нацполіції закликали громадян і священнослужителів поводитися відповідально під час релігійних обрядів, дотримуватися обмежень, зумовлених військовим станом, і не ігнорувати сигнал "Повітряна тривога!" навіть під час богослужінь.