У боях за Кремінну ЗСУ ліквідували відомого ватажка т.зв. "ДНР"

"Міша Чечен" прославився як "організатор" контрабанди через лінію розмежування.

facebook.com\Сергій Козлов

Під час боїв біля Кремінної Луганської області українські військові ліквідували одного з ватажків бойовиків самопроголошеної "ЛНР" Михайла Кіщика, позивної "Миша Чечен". Про це 19 квітня пише ВВС Україна з посиланням на повідомлення глави уряду т.зв. "ЛНР" Сергія Козлова.

- Тяжкі новини з фронтів. Загинув підполковник Михайло Кіщик ("Міша Чечен")", - написав Козлов, назвавши покійника патріотом так званого "ЛНР".

За його словами, Кіщик з іншими бойовиками потрапили в оточення біля Кремінної (внаслідок боїв ЗСУ тимчасово залишили Кремінну - голова Луганщини Сергій Гайдай пояснив це тактичними міркуваннями, оскільки все місто "пристріляне" бойовиками і залишатись на старих позиціях було безглуздо). Під час битви з українськими військами польового командира т.зв. "ЛНР" убили.

Місяць тому ЗСУ ліквідували на Донбасі бойовика Сергія Ситоленка, який був тестем відомого терориста Ігоря Стрєлкова (Гіркіна).

Раніше повідомлялося, що в Росії поховали Олександра Чирву - командира БДК "Цезар Куніков", який ледь забрав ноги з Бердянська.

ДОВІДКА

"Міша Чечен", уродженець Алчевська, став відомим у 2014 році, коли очолив один із козацьких батальйонів "Отаман", що воювали на боці т.зв. "ЛНР".

Його підрозділ неодноразово звинувачували у мародерстві на тих територіях, які займав батальйон. А у 2016 році, коли ситуація на Донбасі була відносно стабільною, російська "Нова газета" у своєму розслідуванні називала підполковника Кіщика одним із організаторів сірих схем із постачання контрабанди через лінію зіткнення.