Воєнне телебачення: без «Орла та решки» та «Холостяка», але з «Неймовірною правдою про українців»

Розповідаємо, як змінилася сітка телемовлення та яка доля чекає на розважальні проекти весни.

instagram.com/ranok_ua

Після вторгнення російських військ до України основні українські телеканали об'єднали свої сигнали і ведуть мовлення у форматі телемарафону "Єдині новини", щоб протистояти пропаганді РФ на інформаційному фронті. Про те, як змінилася сітка телемовлення і що буде з розважальними проектами, читайте у нашому матеріалі.

СТБ

Телеканал СТБ частково змінив сітку телемовлення, встановлену з перших днів російського вторгнення до України. З 18 квітня, окрім всеукраїнського телемарафону "Єдині новини", в ефірі телеканалу транслюють щоденний дайджест «Все буде добре». Він складається з чотирьох рубрик, що виходять у різних слотах тижня.

У рубриці «Ми з України» покажуть надихаючі історії, які відбуваються щодня і викликають почуття гордості за наш народ: чи то порятунок людей або тварин, чи волонтерство, весілля на передовій, народження дітей або пошук рідних. Поділитися своєю історією з війни чи перемогою може кожен українець. Сюжети транслюватимуть щодня на початку кожної години у міжпрограмному блоці.

Телеведуча Надія Матвєєва у блоці «Надійні поради» озвучить прості та важливі правила, які допоможуть зберегти здоров'я, убезпечити себе та рідних у воєнний час та навіть врятувати життя тим, хто опинився у гарячій точці.

Мовник запустив спецпроект «Допомога психолога» - 30-хвилинну програму, де фахівці Дмитро Карпачов, Світлана Арефнія або Андрій Жельвітро спілкуються з глядачем, який звернувся за допомогою до експертів СТБ. Проект транслюватимуть в ефірі з понеділка по четвер о 19:45.

Повертається до ефіру у зміненому форматі і «Неймовірна правда про зірок» з ведучими Григорієм Решетником та Надією Матвєєвою. Проект, який одержав назву «Неймовірна правда про українців», покаже надихаючі та мотивуючі історії знаменитостей про те, як змінилося їхнє життя після 24 лютого і що кожен із них робить для перемоги на передовій та в тилу. Програма виходитиме в ефір щоп'ятниці о 19:45.

Також до ефіру СТБ повернуться проекти власного виробництва каналу: повтори шоу «Сліпа», «Супермама» та телесеріали у будні, а «Супербабуся» та «Таємниці ДНК» - у неділю. Прем'єри проектів "Танці. World of Dance", "Щасливі за сім днів", а також новий сезон "Холостяка", ймовірно, покажуть вже після перемоги у війні.

"1+1"

Ранкове шоу "Сніданок з 1+1" з перших днів війни змінило формат та тимчасово виходить в ефірі телеканалів "2+2", "ТЕТ", а також онлайн на YouTube. Окрім оперативних новин про події в країні ведучі проекту Неля Шовкопляс, Людмила Барбір, Єгор Гордєєв та Руслан Сенічкін діляться з глядачами порадами безпеки, проводять консультації з профільними фахівцями, спілкуються зі знаменитостями та звичайними українцями, які допомагають наблизити нашу перемогу над ворогом.

Нові інтерв'ю із зірками щодня публікує на YouTube команда проекту "ЖВЛ". Замість звичних рубрик глядачам розкажуть, як світові знаменитості підтримують Україну у війні з Росією, хто з артистів залишив свої домівки у пошуках безпеки, їх реакцію на колег-мовчунів та багато іншого.

Чи покаже мовник проекти, заплановані для виходу в ефір на весну, поки що невідомо.

"Україна"

Розважальні проекти телеканалу "Україна", який продовжує трансляцію єдиного телемарафону, тимчасово покажуть на телеканалі "Індиго TV". 18 квітня до телеефіру повернулося ранкове шоу "Ранок з Україною" з ведучими Лілією Ребрик та Анатолієм Анатолічем. Програму, яка тепер також доступна на YouTube, транслюватимуть тричі на тиждень: у понеділок, середу та п'ятницю о 9:00.

На глядачів також чекають нові випуски проекту "Зірковий шлях" з сюжетами про зірок, що вирушили на фронт, артистів-переселенців та тих, хто в непростий для країни час зайнявся волонтерством. Крім того, в ефір вийдуть повтори найкращих епізодів програми "Свекруха чи невістка", "Місія краса", а також фільми та серіали власного виробництва каналу: "Реальна містика", "Агенти справедливості", "Обручка з рубіном", "Виклик" та "Черговий лікар".

Новий канал

Новий канал хоч і не транслює всеукраїнський телемарафон, проте також відклав прем'єри проектів, заплановані на весну. Серед них новий сезон "Орла і Решки", шоу "Пара на мільйон", "Ревізори на порозі", Improve Live Show, "На ножах" та прем'єри серіалів, але не всіх. На YouTube-каналі мовник анонсував вихід третього сезону народного серіалу "Будиночок на щастя". Щодня з'являється по дві серії.

У третьому сезоні Макс приїде до Києва, аби повернути Машу. З переїздом до столиці не зволікають і їхні сусіди Вася із Любою. Подружжя поселяється у квартирі Макса, щоб допомогти хлопцеві помиритися з дружиною.