53 день війни в Україні. Онлайн

Останні новини про війну в Україні. Головне про війну за день у неділю 17 квітня.

REUTERS/Владислав Мусієнко

Звуки вибухів у столиці, ракетний обстріл Броварів Київської області, відсутність гуманітарних коридорів. Розповідаємо про головні події 53-го дня війни України з Росією.










Зокрема, влада України просить відкрити гуманітарний коридор для евакуації з Маріуполя: цивільних осіб, особливо жінок та дітей, а також спеціальний коридор для евакуації поранених військових.




- Незважаючи на те, що в Києві лунали кілька раз увечері й під ранок сигнали повітряної тривоги, в Києві спокійно, вибухів ніяких не було. Це, швидше за все, була робота протиракетної оборони, - зазначив Поворознік.

За його словами, говорити про те, що сьогодні у Києві безпечно, зарано.

- Враховуючи наявність повітряних тривог, і вчорашні ранкові удари по Києву ракетні, вони підтверджують те, що Київ був і є для окупантів "ласим шматком" і ніяких планів в частині захоплення або ударів по Києву вони не міняють, - підкреслив він.


Більше дітей постраждало у Донецькій, Київській, Харківській, Херсонській, Миколаївській, Луганській, Запорізькій, Сумській та Житомирській областях, а також у Києві.

Через бомбардування та обстріл збройними силами РФ в Україні пошкоджено 1018 навчальних закладів, 95 зруйновано повністю.



Білоруські підрозділи продовжують прикривати кордон у Брестській та Гомельській областях.

У Придністров'ї перевірили боєздатність мотострілельних бригад, до ведення бойових дій вони не готові.

Імовірність ракетних ударів та артилерійських обстрілів з території Росії є по об'єктах військової та цивільної інфраструктури у Чернігівській та Сумській областях.

Російські окупанти продовжують частково блокувати Харків та обстрілювати його житлові райони.

Ворог продовжував завдавати авіаційних ударів по Маріуполі. Проводив штурмові дії у районі морського порту. Ведеться підготовка до проведення десантної морської операції.

У Донецькій та Луганській областях за добу відбито 10 атак ворога, знищено 15 танків, 24 одиниці броньованої та 10 одиниць автомобільної техніки, а також 3 артилерійські системи. Угрупуванням Повітряних Сил ЗСУ уражено 30 повітряних цілей: 1 літак, 1 вертоліт, 5 БПЛА та 6 крилатих ракет.