Україна веде переговори щодо обміну 169 нацгвардійців, які потрапили у полон на Чорнобильській АЕС

Але визволення українських захисників може статися лише після закінчення активної фази боїв.

Під час захоплення Чорнобильської атомної електричної станції російські окупанти полонили 169 військовослужбовців Національної гвардії. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

- Ми, на жаль, маємо констатувати, що там потрапили в полон 169 військовослужбовців Нацгвардії. Сьогодні частина з них, за нашою інформацією, знаходиться на території Білорусі, частина – в Росії. Ми були на місці, де їх утримували. Це підземелля без світла, без можливості нормально спілкуватися. У них вилучили всі засоби зв'язку, коли вони були там. І потім їх забрали. Яка їхня доля, на жаль, сказати не можу, - повідомив голова МВС Денис Монастирський.

За його словами, зараз ведуться переговори з російською стороною щодо обміну полоненими. Водночас, міністр припускає, що повернення нацгвардійців на батьківщину може відбутися після закінчення фази активних боїв.

- Ведуться переговори про їхній обмін. Але ми розуміємо, що це буде, можливо, лише після закінчення активної фази бойових дій», – наголосив міністр внутрішніх справ, - наголосив він.

Чорнобильська АЕС була захоплена військами РФ у перший день вторгнення в Україну – 24 лютого. Тоді ворог оточив територію та утримував на ній працівників станції. 31 березня противник залишив ЧАЕС, але забрав із собою нацгвардійців як "полонених".