Зеленський заявив, що не отримував від Штайнмайєра звернень щодо візиту до України

Раніше президент ФРН заявив, що "у Києві його не хочуть".

REUTERS.

Президент Володимир Зеленський заявив, що ні президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, ні його офіс не зверталися до Офісу українського президента із запитами щодо візиту до України.

- Я як президент і наш Офіс офіційно не отримували звернень президента Німеччини та його офісу щодо візиту до України. У нас вільна країна і ми готові бути транзитною державою для Німеччини, якщо це питання економічні, а не політичні, - сказав Зеленський 13 квітня на прес-конференції після зустрічі з колегами з країн Балтії та Польщі, до яких теоретично міг приєднатися і президент ФРН..

2 квітня видання Bild з посиланням на джерела повідомило, що президент Володимир Зеленський не захотів зустрічатися зі Штайнмаєром у Києві через тісні зв'язки останнього з Росією. Пізніше Штайнмаєр заявив, що був готовий приїхати до Києва разом із колегами з Польщі та країн Балтії, чий візит успішно відбувся 13 квітня. Але, за його словами, у Києві дали зрозуміти, то цього не хочуть, і президент ФРН був змушений прийняти це до уваги.

Український посол у Німеччині Андрій Мельник сказав, що керівництво країни, проте, буде раді візиту канцлера Олафа Шольца. Наступного дня Шольц повідомив, що поки що не планує візит до України, а відмова прийняти в Києві Штайнмайєра викликала в уряді ФРН «замішання». Шольц висловив думку, що «було б добре його (Штайнмайєра, - прим.авт.) прийняти»