Зеленський звернувся до громадян усього світу і перерахував зброю, якої терміново потребує Україна

Глава держави просить увесь світ об'єднатися та допомогти Україні у боротьбі з жорстокою агресією.

President.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський звернувся до громадян усього світу із проханням допомогти донести урядам та керівникам своїх країн інформацію про реальні потреби України, задоволення яких допоможе зупинити війну. Звертання з перерахуванням необхідних поставок український лідер 13 квітня опублікував у соцмережах.

- Різні експерти говорили, що Україна не протримається більше тижня, якщо Росія вторгнеться. Нам не лише вдалося зупинити російську армію – ми їх відкинули! Але наша війна ще далеко не закінчена. Це був лише перший раунд, – констатував Зеленський.

За його словами, Путін та його армія змінюють свою стратегію. Вони посилюють свої війська, щоб ще сильніше натиснути на Харків та увесь Донбас, включаючи Маріуполь.

- Росія не має наміру зупинятися на Україні. Пропагандистська машина Путіна відкрито заявляє, що Європа є "наступною логічною метою" після України. Або Захід допоможе Україні зупинити Путіна наразі, або Путін продовжить розширювати свою Російську імперію, вбиваючи тисячі жінок і дітей. Він уже зробив це у Маріуполі, Харкові, Бучі та інших містах України, - заявив глава держави.

Зеленський заявив, що для продовження героїчного захисту миру від російської агресії Україні потрібна конкретна зброя.

- Звертаюся до громадян усього світу з проханням допомогти донести вашим урядам, адміністраціям президентів, керівникам ваших країн реальні потреби України, які допоможуть зупинити війну, - закликав Володимир Зеленський.

Україні терміново потрібні:

важка артилерія, важка бронетехніка, системи протиповітряної оборони й літаки;

– Ми просимо увесь світ об'єднатися та допомогти нам у боротьбі з жорстокою агресією, – резюмував Зеленський.