Генштаб: Ворог продовжує перекидати до України нові сили

 На донецькому і таврійському напрямках військові РФ завдають авіаційні удари по Маріуполю.

facebook.com/GeneralStaff.ua/

На початок 49-ї доби війни в Україні  ворог продовжує перекидати до України так званих «добровольців». У Ленінградській області сформовано батальйон чисельністю близько 400 осіб, до складу якого входять виключно військовослужбовці з бойовим досвідом. Їх направили в Україну для посилення одного з підрозділів, повідомляє Генштаб ЗСУ.

На Сіверському напрямку не виключається утримання в районах Курської області окремих підрозділів для того, щоб відволікати українських військових. 

На Слобожанському напрямку ворог продовжує частково блокувати Харков. На деяких тимчасово зайнятих територіях сформована так звана “народна міліція”.

На Донецькому і Таврійському напрямках противник продовжує завдавати авіаційні удари по Маріуполю. Він наступав в районі металургійного комплексу Азовсталь та морського порту. На Південнобузькому напрямку ворог безуспішно намагався захопити окремі населені пункти.

На території Донецької та Луганської областей українські військові за добу відбили шість атак ворога та знищили дві одиниці автомобільної техніки і три артилерійські системи противника. Повітряні Сили ЗСУ за 24 години збили ворожий Су-25.

Напередодні лідер США Джо Байден вперше назвав війну в Україні геноцидом, а Путіна – диктатором.