На потреби ЗСУ передадуть 5,6 мільйона гривень, зібрані на відновлення костелу Святого Миколая

Гроші направлять до благодійного фонду, який забезпечує наших захисників бронежилетами та касками.

news.bigmir.net

Українській армії передадуть 5,6 мільйона гривень, які було зібрано на реставрацію постраждалого від пожежі костелу Святого Миколая у Києві. Про це повідомляє прес-служба юридичної компанії " Міллер ".

- Завдяки внескам українського бізнесу, протиаварійні роботи у костелі після пожежі закінчилися ще у січні. Тому гроші, що залишилися, вирішили направити туди, де вони найбільш потрібні — на підтримку військових. Адже саме наші захисники щодня оберуть кожний сантиметр української землі, – зазначено у повідомленні.

Як зазначили в компанії, ці кошти будуть перераховані на рахунок благодійного фонду імені Олексія Ставніцера, який забезпечує бійців на передовій бронежилетах та касках.

Пожежа у Костелі святого Миколая, розташованому на вулиці Великій Васильківській у Києві, сталася у вересні 2021 року. Причиною займання стало коротке замикання всередині дерев'яного органу.

Внаслідок пожежі будівля зазнала пошкоджень - вогнем було знищено унікальний духовий орган. Тоді на відновлення Костела українські бізнесмени розпочали збирання грошей. Зі силами було зібрано 18 мільйонів гривень.