В Україні вперше повідомили про підозру за публічні заклики до геноциду українців

Кримінальну справу порушено проти російського журналіста Армена Гаспаряна.

ru.wikipedia.org

Слідчі оголосили про підозру російського журналіста та публіциста Армена Гаспаряна, який публічно закликав росіян до геноциду народу України. Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

– Підозрюваний, який є автором книги «Денацифікація України. Країна невивчених уроків», у своєму творі системно просував твердження про неспроможність української держави до подальшого існування, неповноцінності та другосортності української нації, - зазначено у повідомленні.

За версією слідства, автор книги закликав владу РФ провести так звану «денацифікацію» України, зокрема – військовим шляхом.

- Журналіст наголосив на необхідності початку «денацифікації», а по суті геноциду українського народу з кордонів так званих «ДНР» та «ЛНР», просуваючись далі по всій території України. Серед його ідей – фільтраційні та концентраційні табори для українців і навіть їхнє повне знищення, - зазначили у відомстві.

Також у прокуратурі підкреслили, що твердження з книги Гаспаряна неодноразово використовувалися владою РФ для виправдання військової агресії проти України, а Управління справами президента РФ закупило її для вивчення та використання посадовими особами.

У зв'язку із встановленими даними Гаспаряну повідомили підозру за ч. 2 ст. 442 Кримінального кодексу " Геноцид ". Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді арешту на строк до 6 місяців або до 5 років в'язниці.