У т.зв. "ДНР" закликають застосувати хімічну зброю на "Азовсталі" проти українських захисників Маріуполя

Едуард Басурін переймається тим, що інакше без великих втрат російським окупантам завод не взяти.

т.ме\полказов

Російські окупанти загрожують застосувати хімічну зброю проти українських захисників у Маріуполі. Представник "народної міліції" т.зв. "ДНР" Едуард Басурін закликає зробити це, щоб не штурмувати завод "Азовсталь", що залишається під контролем України. Слова Басуріна 11 квітня цитує РІА «Новости».

- Там підземні поверхи, тож брати цей об'єкт штурмом сенсу не має. Тому що можна покласти велику кількість своїх солдатів, а противник втрат не понесе. Тому наразі треба розібратися з блокуванням цього заводу, знайти всі виходи та входи - в принципі, це можливо зробити. А після цього вже звернутися, я думаю, до хімічних військ, які знайдуть спосіб, як викурити кротів зі своїх нір, - заявив Басурін.

Також один із ватажків т.зв. "ДНР" запевняє, що під контролем ЗСУ залишилася лише "Азовсталь", а порт Маріуполя нібито вже перебуває в руках окупантів.

Раніше головком ЗСУ Валерій Залужний заявив, що із захисниками Маріуполя підтримується стійкий зв'язок, і військові роблять "все можливе та неможливе" для перемоги.

Місто відрізане від України силами російських окупантів понад 40 днів і практично перебуває в облозі. Війська РФ неодноразово зривали евакуацію мирних громадян, натомість примусово депортуючи їх на територію РФ. Володимир Зеленський 11 квітня у зверненні до парламенту Південної Кореї заявив про десятки тисяч загиблих у Маріуполі. При цьому Росія всіма силами намагається звинуватити у своїх воєнних злочинах у Маріуполі українську сторону, а нещодавно почала приховувати масштаби загибелі населення, задіявши мобільні крематорії.