Блокада Маріуполя: Залужний заявив, що зв'язок із українськими захисниками підтримується постійно

Оборона міста триває, робиться все можливе та неможливе для перемоги.

mil.gov.ua

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний запевнив, що Україна для оборони Маріуполя та для його захисників робить усе можливе та неможливе. Про це 11 квітня головком написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

– Триває оборона Маріуполя. Зв'язок із підрозділами сил оборони, що героїчно утримують місто, стійкий і підтримується. Ми робимо можливе і неможливе для перемоги та збереження життя особового складу й мирних мешканців по всіх напрямках, - повідомив він.

Залужний наголосив, що проведення оборонних операцій "не є темою публічних обговорень".

Напередодні заступник командира полку «Азов» Святослав Паламар заявив, що зв'язку з політичним керівництвом країни немає вже більше двох тижнів – незважаючи на запевнення лідерів України про те, що вони "перебувають на постійному зв'язку" із захисниками Маріуполя.

А 11 квітня на Фейсбук-сторінці 36-ї окремої бригади морської піхоти, бійці якої також обороняють Маріуполь, з'явилося повідомлення про тяжке становище захисників. Стверджується, що за півтора місяці боїв морпіхи лише один раз отримали все необхідне, в результаті без поповнення боєприпасів та продовольства бригада була відтіснена на завод «Азовмаш» і зазнала тяжких втрат. Як повідомляється, «бої ведуть артилеристи, зенітники, зв'язківці водія та кухарі. Навіть оркестр».

Раніше повідомлялося, що кадирівці зняли новий фейк про свої "бойові успіхи" в Маріуполі: упіймали п'яного бомжа і видали його за українського розвідника.