46 день війни в Україні. Онлайн

Останні новини про війну в Україні у неділю, 10 квітня. Війна в Україні, що відбувається на фронті.

ДСНС

Останні новини про війну в Україні в неділю, 10 квітня: санкції, ситуація на фронті, заяви офіційних осіб.

Кабінет міністрів виділив мільярд гривень із резервного фонду на відновлення звільнених від російських окупантів територій. Про це повідомив у своєму Телеграм-каналі прем'єр-міністр Денис Шмигаль. За його словами, кошти підуть на ліквідацію наслідків воєнних дій та першочергове відновлення інфраструктури. Згідно з документом, 400 млн. грн. будуть направлені на відновлення Київської області, по 250 млн. грн. Чернігівській та Сумській областям. Ще 100 млн. грн. для Житомирщини.


Генштаб ЗСУ опублікував зведення щодо ситуації на військовому фронті:


У селі Капітовська Харківської області російські окупанти викрали відомого українського письменника Володимира Вакуленка та його сина Віталія. Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури. Через викрадення письменника слідчі порушили кримінальну справу за ч. 1 ст. 146-1 Кримінального кодексу "Незаконне позбавлення волі чи викрадення людини".

Екс-дружина літератора Ірина Новицька повідомила, що колишнього чоловіка забрали на донос місцевих жителів. За її словами, приводом для викрадення письменника могла стати його проукраїнська позиція та участь у АТО. Про те, що сталося, жінка підозрювала з кінця березня, але підтвердилася інформація лише зараз.