Траса Київ-Чоп: дорожники розчистили уже 67 км

Трасу міжнародного значення М-06 Київ-Чоп після звільнення Київщини від російських окупантів вже розчищено на ділянці протяжністю 67 км.

Трасу міжнародного значення М-06 Київ-Чоп після звільнення Київщини від російських окупантів вже розчищено на ділянці протяжністю 67 км. Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

За його даними, найближчим часом, після проведення усіх необхідних безпекових заходів, маршрут Київ — Житомир буде відкрито повністю.

Наразі на роботах з розчищення вулиць та відновлення дорожньої інфраструктури Київщини задіяні понад 250 людей та 117 одиниць техніки.

- Основне завдання — оперативно відновити безпечні логістичні ланцюжки на звільнених територіях та налагодити постачання гуманітарної допомоги до постраждалих міст регіону», - наголосив міністр.

За останні три дні у Київській області від сміття, ґрунту, дерев, обвалених парканів і частин будинків було звільнено близько 37 км вулиць в Ірпіні. На під'їзді до міста продовжується спорудження тимчасових переправ, а також триває розчистка на Житомирській трасі поблизу Стоянки. Як повідомив Кубраков, роботи мають завершитися вже наступного тижня.

Під час розчищення вулиць Київщини комунальникам доводиться прибирати також знищену дорожню техніку, яка ще донедавна була задіяна у створенні сучасної української інфраструктури. «Це чергове свідчення російських злочинів», - зауважив Кубраков.

Раніше заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко повідомив, що, за останніми даними, на Харківщині внаслідок дій російських окупантів зруйновано 858 об’єктів, з них 628 – цивільних.